Owoce z czekoladą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2044
Składniki:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 150 g zielonego winogrona
- 150 g czerwonego winogrona
- 30 g truskawek
- 10 g tłuczonych pistacji
- 3 brzoskwinie
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na kawałki i przełożyć do papilotek. Brzoskwinie pozbawić pestek, pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych truskawek. Dodać do tego również zielone i czerwone winogrona. Całość posypać tłuczonymi pistacjami. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu, a następnie polać nią owoce.
Komentarze (0)