Owoce w likierze wiśniowym z rumem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2254
Składniki:
- 400 ml likieru wiśniowego
- 50 ml ciemnego rumu
- 30 g wiśni
- 4 mielone goździki
- 2 pomarańcze
- 2 mandarynki
Opis przygotowania:
Wiśnie, mandarynki oraz pomarańcze umyć i osaczyć z wody. Następnie wiśnie wydrylować do miski i zasypać je mielonymi goździkami. Pomarańcze i mandarynki obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do wiśni w misce. Do shakera wlać rum i likier wiśniowy. Składniki w shakerze mieszać przez 30 sekund, po czym zalać nimi całość w misce. Wszystko wstawić na 30 minut do lodówki, a po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.
Komentarze (0)