Ostrygi ze śmietaną, chrzanem i klajtonią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1187
Składniki:
- 150 g mrożonych ostryg
- 150 ml śmietany kremówki
- 2 gałązki klajtonii (szpinaku kubańskiego)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka świeżo tartego chrzanu
Opis przygotowania:
Klajtonię umyć i osączyć z wody. Na talerz wylać oliwę z oliwek. Następnie ostrygi rozmrozić, odciąć od muszli i wyłożyć na talerz z oliwą. Świeżo tarty chrzan wymieszać ze śmietaną i dodać do całości. Wszystko udekorować gałązkami świeżej klajtonii i podawać do spożycia.
Komentarze (0)