Ostrygi zapiekane z serem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2874
Składniki:
- 20 g tartego sera żółtego
- 6 ostryg mrożonych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Ostrygi rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić z części niejadalnych, po czym dokładnie, razem z muszlami umyć pod bieżącą wodą. Następnie osączyć je z wody i z powrotem przełożyć do muszli. Umyte oprószyć szczyptą soli, dodać do tego pokrojony szpinak i zalać oliwą z oliwek. Całość posypać tartym serem żółtym oraz przepuszczonym przez praskę obranym czosnkiem. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piec do czasu, aż ser całkowicie się roztopi.
Komentarze (0)