Ostrygi z owocami i rzodkiewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1598
Składniki:
- 300 g miąższu z arbuza
- 4 łyżki kruszonego lodu
- 4 mrożone ostrygi
- 4 rzodkiewki
- 2 pomarańcze
- 2 listki świeżej mięty
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Owoce, rzodkiewkę oraz mięte umyć i osączyć z wody. Ostrygi rozmrozi, odciąć od muszli, oczyścić z części niejadalnych, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1,5 minuty na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażone ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i lekko przestudzić. Miąższ z arbuza wymieszać z kruszonym lodem i dodać do przestudzonych ostryg. Następnie pomarańcze obrać ze skóry, miąższ pokroić na kawałki i dodać do składników na talerzu. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do całości. Wszystko skropić sokiem cytrynowym i udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)