Ostrygi w szampanie
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2848
Składniki:
- 100 ml Castellblanch Brut Zero Reserva Cava Metodo Tradicional
- 4 świeże ostrygi
- 4 łyżki kruszonego lodu
- 2 ogórki zielone
- 2 kiwi
- 2 łyżki soku cytrynowego
- biały pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Ostrygi opłukać pod bieżącą wodą. Następnie otworzyć nożem muszle z ostrygami i skropić je sokiem cytrynowym (soku z ostryg nie wylewać). Ogórki, natkę zielonej pietruszki oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Ogórki oraz kiwi obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do muszli z ostrygami. Całość zalać szampanem, udekorować natką zielonej pietruszki i przełożyć na talerz z kruszonym lodem.
Komentarze (0)