Ostrygi w szampanie

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2848
Ostrygi w szampanie
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml Castellblanch Brut Zero Reserva Cava Metodo Tradicional
  • 4 świeże ostrygi
  • 4 łyżki kruszonego lodu
  • 2 ogórki zielone
  • 2 kiwi
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • biały pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Ostrygi opłukać pod bieżącą wodą. Następnie otworzyć nożem muszle z ostrygami i skropić je sokiem cytrynowym (soku z ostryg nie wylewać). Ogórki, natkę zielonej pietruszki oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Ogórki oraz kiwi obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do muszli z ostrygami. Całość zalać szampanem, udekorować natką zielonej pietruszki i przełożyć na talerz z kruszonym lodem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów