Ośmiornica smażona
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 10904
Składniki:
- 250 g mrożonej ośmiornicy
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i przełożyć na talerz w mundurkach. Rozmrozić ośmiornicę, pokroić na porcje i smażyć w głębokim oleju na rumiany kolor. Usmażoną przełożyć do ugotowanych ziemniaków. Na smażonym oleju z ośmiornicy zeszklić pokrojoną w krążki cebulę, a następnie położyć ją na ośmiornicy. Masło roztopić na patelni i polać nim całe danie.
Komentarze (0)