Ośmiornica smażona

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 10904
Ośmiornica smażona
fot. Bernt Rostad / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g mrożonej ośmiornicy
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i przełożyć na talerz w mundurkach. Rozmrozić ośmiornicę, pokroić na porcje i smażyć w głębokim oleju na rumiany kolor. Usmażoną przełożyć do ugotowanych ziemniaków. Na smażonym oleju z ośmiornicy zeszklić pokrojoną w krążki cebulę, a następnie położyć ją na ośmiornicy. Masło roztopić na patelni i polać nim całe danie.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów