Orzechy nerkowca z miodem, migdałami i szafranem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1799
Orzechy nerkowca z miodem, migdałami i szafranem
fot. MRG90 / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 220 g cukru pudru
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 120 ml płynnego miodu wielokwiatowego
  • 60 g masła
  • 2 łyżki wody różanej
  • 2 łyżki wrzącej wody
  • 1 łyżka tłuczonych migdałów
  • 0,5 łyżeczki suszonego szafranu

Opis przygotowania:

Szafran zalać gorącą wodą i odstawić na 5 minut. Po tym czasie miód z masłem przełożyć do rondla, wsypać do tego cukier puder i dokładnie rozmieszać na małym ogniu. Następnie sypać do tego orzechy nerkowca oraz tłuczone migdały. Całość dokładnie wymieszać i ściągnąć z ognia. Dodać do tego namoczony wcześniej szafran, ponownie wymieszać i przelać na tackę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów