Orzechy nerkowca z miodem, migdałami i szafranem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1799
Składniki:
- 220 g cukru pudru
- 200 g orzechów nerkowca
- 120 ml płynnego miodu wielokwiatowego
- 60 g masła
- 2 łyżki wody różanej
- 2 łyżki wrzącej wody
- 1 łyżka tłuczonych migdałów
- 0,5 łyżeczki suszonego szafranu
Opis przygotowania:
Szafran zalać gorącą wodą i odstawić na 5 minut. Po tym czasie miód z masłem przełożyć do rondla, wsypać do tego cukier puder i dokładnie rozmieszać na małym ogniu. Następnie sypać do tego orzechy nerkowca oraz tłuczone migdały. Całość dokładnie wymieszać i ściągnąć z ognia. Dodać do tego namoczony wcześniej szafran, ponownie wymieszać i przelać na tackę.
Komentarze (0)