Orecchiette z kiełbasą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2276
Składniki:
- 40 g makaronu orecchiette
- 2 pęta kiełbasy śląskiej
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego drobno pokrojony czosnek i zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w drobna kostkę kiełbasę, oprószyć pieprzem, solą majerankiem, zrumienić i przełożyć na makaron. Całość posypać bułką tartą.
Komentarze (0)