Orecchiette z kiełbasą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2036
Orecchiette z kiełbasą
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu orecchiette
  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego drobno pokrojony czosnek i zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w drobna kostkę kiełbasę, oprószyć pieprzem, solą majerankiem, zrumienić i przełożyć na makaron. Całość posypać bułką tartą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów