Sałatka ziemniaczana z rukwią wodną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2744
Składniki:
- 6 ziemniaków
- 2 łyżki czerwonych oliwek w zalewie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- pęczek rukwi wodnej
- pęczek zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Plastry ziemniaków przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i upiec z obu stron do miękkości na średnim ogniu. Upieczone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Oliwki czerwone osączyć z zalewy, pokroić drobno i dodać do pieczonych ziemniaków. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno rukwie wodna i natkę zielonej pietruszki. Całość oprószyć szczyptą soli, zalać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)