Makaron orecchiette ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4257
Makaron orecchiette ze szpinakiem
fot. Simon Aughton / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu orecchiette
  • 15 dag orzeszków piniowych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek szpinaku
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron orecchiette ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Orzeszki piniowe przypiec na patelni bez tłuszczu. Szpinak dobrze opłukać i osączyć z wody. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej makaron, orzeszki i szpinak. Całość doprawić pieprzem, solą, oregano i dokładnie wymieszać. Smażyć przez 2 minuty, a potem przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów