Makaron orecchiette ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4630
Składniki:
- 30 g makaronu orecchiette
- 15 dag orzeszków piniowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek szpinaku
- 0,5 łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron orecchiette ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Orzeszki piniowe przypiec na patelni bez tłuszczu. Szpinak dobrze opłukać i osączyć z wody. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej makaron, orzeszki i szpinak. Całość doprawić pieprzem, solą, oregano i dokładnie wymieszać. Smażyć przez 2 minuty, a potem przełożyć na talerz.
Komentarze (0)