Orecchiette z brokułem i bazylią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 688
Składniki:
- 400 g makaronu orecchiette
- 100 g grubo tartego parmezanu
- 1 brokuł
- świeży tymianek
- sól
Opis przygotowania:
Tymianek umyć i odsączyć z wody. Makaron wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, włożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić je i dodać do makaronu na talerzu. Następnie całość posypać tartym parmezanem i świeżym tymiankiem.
Komentarze (0)