Orecchiette z brokułem i bazylią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 688
Orecchiette z brokułem i bazylią
fot. nblxer / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g makaronu orecchiette
  • 100 g grubo tartego parmezanu
  • 1 brokuł
  • świeży tymianek
  • sól

Opis przygotowania:

Tymianek umyć i odsączyć z wody. Makaron wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, włożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić je i dodać do makaronu na talerzu. Następnie całość posypać tartym parmezanem i świeżym tymiankiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów