Orecchiette z keczupem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1985
Składniki:
- 100 ml łagodnego keczupu
- 30 g makaronu orecchiette
- 20 g sera ricotta
- 4 liście świeżej bazylii do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól
Opis przygotowania:
Bazylię umyć i osaczyć z wody. Makaron orecchiette zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Do zeszklonego czosnku dodać ser ricotta, smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym wlać do tego keczup i doprowadzić do wrzenia. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Potrawę udekorować świeża bazylią.
Komentarze (0)