Zupa Watercress
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2350
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego z kostki
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek rukwi wodnej
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Rukiew wodną pokroić na drobne kawałki (część pozostawić do posypania zupy). Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do ziemniaków. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, dodać masło i gotować do miękkości ziemniaków. Dodać do tego pokrojoną rukiew wodną, wlać jogurt naturalny, doprawić do smaku pieprzem, solą i szybko zagotować. Zagotowaną zupę ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Wszystko posypać pozostawiona rukwią.
Komentarze (0)