Zupa Watercress

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2350
Zupa Watercress
fot. French Tart / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek rukwi wodnej
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Rukiew wodną pokroić na drobne kawałki (część pozostawić do posypania zupy). Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do ziemniaków. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, dodać masło i gotować do miękkości ziemniaków. Dodać do tego pokrojoną rukiew wodną, wlać jogurt naturalny, doprawić do smaku pieprzem, solą i szybko zagotować. Zagotowaną zupę ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Wszystko posypać pozostawiona rukwią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów