Omlet ze smardzami i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2271
Omlet ze smardzami i szpinakiem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g świeżych smardzy
  • 4 łyżki masła
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Smardze dokładnie oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w podłużne paski. Następnie masło stopić na patelni i dodać do tego pokrojone grzyby. Grzyby dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Potem dodać do tego obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć przez 1,5 minuty. Szpinak umyć, osączyć z wody i dodać do składników. Jajka wbić do rondla, wymieszać z mlekiem, szczyptą soli oraz pieprzu i wlać do smażonych składników. Wszystko smażyć do czasu całkowitego ścięcia się jaj. Potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów