Omlet ze smardzami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2271
Składniki:
- 40 g świeżych smardzy
- 4 łyżki masła
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1 cebula
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Smardze dokładnie oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w podłużne paski. Następnie masło stopić na patelni i dodać do tego pokrojone grzyby. Grzyby dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Potem dodać do tego obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć przez 1,5 minuty. Szpinak umyć, osączyć z wody i dodać do składników. Jajka wbić do rondla, wymieszać z mlekiem, szczyptą soli oraz pieprzu i wlać do smażonych składników. Wszystko smażyć do czasu całkowitego ścięcia się jaj. Potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)