Omlet z owocami
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1454
Składniki:
- 6 jaj
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 0,5 szklanki mleka 2%
- sól
- pęczek szczypiorku
- Owoce:
- 6 banany
- 1 szklanka jagód
Opis przygotowania:
Banany oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Banany pozbawić końcówek, obrać ze skóry, a miąższ pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Przygotować omlet:
jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Całość dobrze rozmieszać widelcem, po czym przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka całkowicie się zetną. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do bananów na talerzu. Wszystko posypać jagodami.
jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Całość dobrze rozmieszać widelcem, po czym przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka całkowicie się zetną. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do bananów na talerzu. Wszystko posypać jagodami.
Komentarze (0)