Omlet z owocami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 66
Omlet z owocami
fot. Edalin (elements.envato.com)

Składniki:

  • 6 jaj
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mleka 2%
  • sól
  • pęczek szczypiorku
  • Owoce:
  • 6 banany
  • 1 szklanka jagód

Opis przygotowania:

Banany oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Banany pozbawić końcówek, obrać ze skóry, a miąższ pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Przygotować omlet:
jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Całość dobrze rozmieszać widelcem, po czym przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka całkowicie się zetną. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do bananów na talerzu. Wszystko posypać jagodami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy