Omlet z tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1433
Omlet z tofu
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g jedwabistego tofu
  • 40 g kukurydzy w zalewie
  • 2 jajka
  • 2 liście sałaty czerwonej
  • 2 pomidorki cherry
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę oraz pomidorki wyłożyć na talerz. Kukurydzę osaczyć z zalewy i przesypać do miski. Dodać do tego pokruszone na drobne kawałki tofu oraz szczypiorek. Potem wlać do tego mleko, wsypać mąkę kukurydzianą i wbić jajka. Całość doprawić do smaku pieprzem, solą i dokładnie rozmieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i wyłożyć na niego wymieszane składniki. Wszystko smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów