Omlet z tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1700
Składniki:
- 40 g jedwabistego tofu
- 40 g kukurydzy w zalewie
- 2 jajka
- 2 liście sałaty czerwonej
- 2 pomidorki cherry
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- pęczek drobnego szczypiorku
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę oraz pomidorki wyłożyć na talerz. Kukurydzę osaczyć z zalewy i przesypać do miski. Dodać do tego pokruszone na drobne kawałki tofu oraz szczypiorek. Potem wlać do tego mleko, wsypać mąkę kukurydzianą i wbić jajka. Całość doprawić do smaku pieprzem, solą i dokładnie rozmieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i wyłożyć na niego wymieszane składniki. Wszystko smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu.
Komentarze (0)