Omlet z warzywami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3260
Składniki:
- 6 jaj
- 2 łyżki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mleka
- pieprz czarny mielony
- sól
- Ponadto:
- 250 g sera feta
- 6 pomidorków cherry
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka oleju
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pomidorki cherry pokroić w cienkie plastry. Ogórki również pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie piórka. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać.
Przygotować omlet: jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem. Wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie rozmieszać na jednolitą masę. Po rozmieszaniu przelać na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i wyłożyć pokrojonymi wcześniej warzywami.
Całość posypać serem feta oraz posiekaną natką zielonej pietruszki.
Przygotować omlet: jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem. Wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie rozmieszać na jednolitą masę. Po rozmieszaniu przelać na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i wyłożyć pokrojonymi wcześniej warzywami.
Całość posypać serem feta oraz posiekaną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)