Omlet z porami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4823
Składniki:
- 4 jajka
- 50 dag porów
- oliwa do smażenia
- sok z 1 cytryny
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Pory dokładnie umyć, pokroić w drobne talarki, ułożyć na patelni, zalać oliwą do połowy ich objętości i smażyć, aż trochę zmiękną. Następnie dodać do nich sok z cytryny, pieprz , sól i smażyć na złoty kolor. Jajka ubić i dodać do nich usmażone pory, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać mocno na patelni oliwę, wlać do niej jajka z porami, zmniejszyć płomień smażonych jajek i smażyć do czasu, aż się trochę zetną. Odwrócić omlet na drugą stronę i przyrumienić. Gotowy omlet podawać na ciepło.
Komentarze (0)