Omlet z kalafiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2244
Składniki:
- 6 jaj
- 2 łyżki tartego sera Gouda
- 2 łyżki masła
- 0,5 szklanki mleka 2%
- 1 duży kalafior
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Kalafiora umyć, pokroić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i przełożyć go na rozgrzane masło na patelni. Następnie jajka wbić do kubka, wsypać do nich tarty ser Gouda, szczyptę soli oraz pieprzu, zalać mlekiem i dobrze roztrzepać widelce, po czym całością zalać kalafiora na patelni. Wszystko smażyć na rumiany kolor, a gotowy omlet podawać na ciepło.
Komentarze (0)