Omlet z kalafiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2244
Omlet z kalafiorem
fot. TheHungryDudes / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 jaj
  • 2 łyżki tartego sera Gouda
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 szklanki mleka 2%
  • 1 duży kalafior
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Kalafiora umyć, pokroić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i przełożyć go na rozgrzane masło na patelni. Następnie jajka wbić do kubka, wsypać do nich tarty ser Gouda, szczyptę soli oraz pieprzu, zalać mlekiem i dobrze roztrzepać widelce, po czym całością zalać kalafiora na patelni. Wszystko smażyć na rumiany kolor, a gotowy omlet podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów