Deser jagodowy z miodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 685
Składniki:
- 800 ml jogurtu naturalnego
- 400 ml płynnego miodu lipowego
- 12 kostek lodu
- 2 szklanki jagód
- 2 łyżki cukru pudru
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Miętę oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Jedną szklankę jagód przesypać do miksera i zasypać je cukrem. Wlać do tego jogurt naturalny i razem zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę przelać do odpowiednich foremek na lody, włożyć do nich patyczki od lodów i całość dobrze zamrozić w zamrażalniku. Po zamrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, foremek i przełożyć do pucharków deserowych. Dodać do tego kostki lodu, posypać pozostałymi jagodami, polać miodem lipowym i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)