Deser jagodowy z miodem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 685
Deser jagodowy z miodem
fot. iuliia_n (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • 400 ml płynnego miodu lipowego
  • 12 kostek lodu
  • 2 szklanki jagód
  • 2 łyżki cukru pudru
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Miętę oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Jedną szklankę jagód przesypać do miksera i zasypać je cukrem. Wlać do tego jogurt naturalny i razem zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę przelać do odpowiednich foremek na lody, włożyć do nich patyczki od lodów i całość dobrze zamrozić w zamrażalniku. Po zamrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, foremek i przełożyć do pucharków deserowych. Dodać do tego kostki lodu, posypać pozostałymi jagodami, polać miodem lipowym i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów