Omlet z bakaliami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2725
Składniki:
- 50 g łuskanych orzechów laskowych
- 50 g rodzynek
- 50 g migdałów
- 8 łyżek cukru
- 4 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Opis przygotowania:
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, a po wyjęciu z wody osuszyć. Migdały obrać ze skórki, i drobno pokroić razem z orzechami. Jajka roztrzepać w naczyniu, dodać do nich mąkę, bułkę tartą, cukier i mleko. Wszystko dobrze wymieszać na jednolita masę, dodać bakalie i przelać na mocno rozgrzany olejna patelni. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem. Podajemy na gorąco.
Komentarze (0)