Babeczki z bakaliami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2935
Składniki:
- 250 ml bitej śmietany w sprayu
- 125 g masła
- 16 g cukru waniliowego
- 15 dag bakalii mieszanych
- 3 łyżki letniego mleka
- 3 dag kolorowego maczku cukierniczego
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie rurek ozdobnych
Opis przygotowania:
Bakalie sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Masło zmiksować z cukrem w blenderze. Dodać do tego mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sparzone bakalie i wbić jajka. Całość ponownie zmiksować na jednolitą masę, po czym przełożyć do odpowiednich foremek. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i foremek i przestudzić. Następnie nałożyć bitą śmietanę, posypać kolorowym maczkiem cukierniczym i udekorować rurkami ozdobnymi.
Komentarze (0)