Omlet w bułce
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3352
Składniki:
- 4 jajka
- 4 liście sałaty
- 2 bułki z sezamem
- 2 łyżki wody
- 2 pomidory
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 4 małe wykałaczki
Opis przygotowania:
Bułki przekroić na połowy, a potem na ćwiartki. Sałatę oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Następnie pomidory pokroić w kostkę i oprószyć pieprzem oraz solą. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu z 2 łyżkami wody i szczyptą soli. Potem rozgrzać mocno olej na patelni i przelać roztrzepane jajka. Smażyć z obu stron przez 2 minuty, po czym ściągnąć z ognia, pokroić na kawałki i przełożyć na bułkę. Na omlet wyłożyć pokrojone pomidory, sałatę, przykryć górną częścią bułki i spiąć wykałaczkami.
Komentarze (0)