Omlet w bułce

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3352
Omlet w bułce
fot. Lara604 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 liście sałaty
  • 2 bułki z sezamem
  • 2 łyżki wody
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 4 małe wykałaczki

Opis przygotowania:

Bułki przekroić na połowy, a potem na ćwiartki. Sałatę oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Następnie pomidory pokroić w kostkę i oprószyć pieprzem oraz solą. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu z 2 łyżkami wody i szczyptą soli. Potem rozgrzać mocno olej na patelni i przelać roztrzepane jajka. Smażyć z obu stron przez 2 minuty, po czym ściągnąć z ognia, pokroić na kawałki i przełożyć na bułkę. Na omlet wyłożyć pokrojone pomidory, sałatę, przykryć górną częścią bułki i spiąć wykałaczkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów