Okra panierowana
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2299
Składniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 łyżka tłuczonych pistacji
- 0,5 kg okry
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Okrę umyć, osaczyć z wody, pozbawić końcówek i pokroić na kawałki. Następnie jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać mąkę ryżową i wymieszać ze szczyptą soli. Pokrojoną okrę panierować w roztrzepanych jajkach oraz w mące i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju do miękkości. Usmażoną odcedzić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz. Gotową posypać tłuczonymi pistacjami.
Komentarze (0)