Bloody Mary z okrą i boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1955
Bloody Mary z okrą i boczkiem
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml wódki Smirnoff
  • 30 ml soku pomidorowego
  • 20 łyżki soku cytrynowego
  • 4 kostki lody
  • 2 plastry surowego boczku
  • 1 łyżeczka grubej soli
  • 1 okra marynowana z zalewie
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki chili
  • 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire

Opis przygotowania:

Brzegi szklanki namoczyć sokiem cytrynowym i oprószyć je solą oraz mielona papryką chili. Do szklanki wrzucić boczek surowy i kostki lodu. Następnie do shakera wlać schłodzoną wódkę wódkę, schłodzony sok pomidorowy, sos Worcestershire, wymieszać i przelać do szklanki. Drinka udekorować marynowaną, osączoną z zalewy okrą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów