Bloody Mary z okrą i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1955
Składniki:
- 100 ml wódki Smirnoff
- 30 ml soku pomidorowego
- 20 łyżki soku cytrynowego
- 4 kostki lody
- 2 plastry surowego boczku
- 1 łyżeczka grubej soli
- 1 okra marynowana z zalewie
- 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki chili
- 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
Opis przygotowania:
Brzegi szklanki namoczyć sokiem cytrynowym i oprószyć je solą oraz mielona papryką chili. Do szklanki wrzucić boczek surowy i kostki lodu. Następnie do shakera wlać schłodzoną wódkę wódkę, schłodzony sok pomidorowy, sos Worcestershire, wymieszać i przelać do szklanki. Drinka udekorować marynowaną, osączoną z zalewy okrą.
Komentarze (0)