Okra w pomidorach i curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2735
Składniki:
- 200 g okry
- 8 pomidorków cherry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 łyżeczka curry
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Okrę pokroić w 2 cm plastry i pozbawić nasion. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojona okrę, oprószyć ją szczypta soli, pieprzu, curry i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojone na drobne kawałki pomidorki cherry oraz paprykę chili. Składniki dobrze wymieszać i smażyć pod przykryciem do miękkości okry. Gotowe danie ściągnąć z ognia i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)