Okra w pomidorach i curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2735
Okra w  pomidorach i curry
fot. thefoodplace.co.uk / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g okry
  • 8 pomidorków cherry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżeczka curry
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Okrę pokroić w 2 cm plastry i pozbawić nasion. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojona okrę, oprószyć ją szczypta soli, pieprzu, curry i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojone na drobne kawałki pomidorki cherry oraz paprykę chili. Składniki dobrze wymieszać i smażyć pod przykryciem do miękkości okry. Gotowe danie ściągnąć z ognia i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów