Okonomiyaki z mielonką i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1509
Okonomiyaki z mielonką i serem
fot. yoppy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g białej fasoli w zalewie
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 30 g sera brie
  • 25 g mielonki konserwowej
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklana mleka sojowego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego

Opis przygotowania:

Kapustę umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Fasolę białą oraz kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do pokrojonej kapusty. Ser brie pokroić w cienkie plastry i połączyć ze składnikami w misce. Mielonkę konserwową pokroić w cienkie plastry.

Przygotować ciasto: mąkę przesypać do większej miski, potem zalać ją mlekiem sojowym, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i rozmieszać widelcem. Dodać do tego wszystkie warzywa z serem z miski i razem dokładnie wymieszać. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać wszystkie wymieszane wcześniej składniki i na to nałożyć plastry pokrojonej mielonki.

Całość przykryć pokrywką smażyć na średnim ogniu do chwili zarumienienia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów