Ogórki z rzepą w winie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1566
Składniki:
- 100 ml wina ryżowego
- 2 zielone ogórki
- 1 biała rzepa
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżka przyprawy mirin
- 0,5 marchewki
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć do miski na średniej tarce jarzynowej. Rzepę obrać ze skóry i zetrzeć do miski z marchewka na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ogórki pokroić w ćwiartki. Wino ryżowe zmieszać z przyprawą mirin, cukrem pudrem, szczyptą soli i dodać do warzyw w misce. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 40 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki, odcedzić z nadmiaru zalewy i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)