Ogórki z kiełkami w occie truflowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1487
Ogórki z kiełkami w occie truflowym
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 3 g kiełków czerwonej kapusty
  • 3 łyżeczki ostu truflowego
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Ogórki oraz kiełki czerwonej kapusty umyć i osaczyć z wody. Następnie ogórki pokroić w cienkie plastry, oprószyć szczyptą soli i przełożyć do miski. Po 3 minutach zalać je octem truflowym i dokładnie wymieszać. Gotowe wyłożyć na talerz i posypać kiełkami czerwonej kapusty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów