Truskawki w occie ze śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1611
Truskawki w occie ze śmietaną
fot. Manidis Roberts / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 kg truskawek
  • 0,5 szklanki octu balsamicznego
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i przełożyć do miski. Następnie zalać je octem balsamicznym, zasypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Następnie nakryć serwetką i trzymać przez 2 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie serwetkę usunąć, całość oprószyć mielonym, czarnym pieprzem i ponownie wymieszać. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę i przełożyć do kolejnej miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów