Truskawki w occie ze śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1779
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 kg truskawek
- 0,5 szklanki octu balsamicznego
- szczypta mielonego czarnego pieprzu
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i przełożyć do miski. Następnie zalać je octem balsamicznym, zasypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Następnie nakryć serwetką i trzymać przez 2 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie serwetkę usunąć, całość oprószyć mielonym, czarnym pieprzem i ponownie wymieszać. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę i przełożyć do kolejnej miski.
Komentarze (0)