Imbir w occie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2030
Imbir w occie
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml octu balsamicznego
  • 10 cm świeżego imbiru
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta mielonej papryki chili

Opis przygotowania:

Imbir umyć, obrać ze skóry i pokroić w cienką słomkę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć go do miski. Do przepuszczonego czosnku wlać ocet balsamiczny, sos sojowy, wsypać cukier brązowy i szczyptę mielonej papryki chili. Całość dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił. Wtedy dodać do tego pokrojony wcześniej imbir. Wszystko wstawić do lodówki na 30 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów