Imbir w occie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2030
Składniki:
- 150 ml octu balsamicznego
- 10 cm świeżego imbiru
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta mielonej papryki chili
Opis przygotowania:
Imbir umyć, obrać ze skóry i pokroić w cienką słomkę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć go do miski. Do przepuszczonego czosnku wlać ocet balsamiczny, sos sojowy, wsypać cukier brązowy i szczyptę mielonej papryki chili. Całość dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił. Wtedy dodać do tego pokrojony wcześniej imbir. Wszystko wstawić do lodówki na 30 minut.
Komentarze (0)