Ogórki w bulionie z miso i chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1149
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki pasty miso
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka soli sezamowej
- 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej papryki chili
Opis przygotowania:
Ogórki szklarniowe umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i przełożyć do miski. Następnie bulion warzywny doprowadzić do wrzenia w rondlu, po czym wlać do niego sos sojowy, dodać pastę miso, dobrze wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i polać tym pokrojone ogórki w misce. Całość posypać solą sezamową i mieloną, czerwoną papryka chili.
Podawać na ciepło.
Podawać na ciepło.
Komentarze (0)