Ogórki w bulionie z miso i chili

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1149
Ogórki w bulionie z miso i chili
fot. loustejskal / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki pasty miso
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli sezamowej
  • 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej papryki chili

Opis przygotowania:

Ogórki szklarniowe umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i przełożyć do miski. Następnie bulion warzywny doprowadzić do wrzenia w rondlu, po czym wlać do niego sos sojowy, dodać pastę miso, dobrze wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i polać tym pokrojone ogórki w misce. Całość posypać solą sezamową i mieloną, czerwoną papryka chili.

Podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów