Ogórki nadziewane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3003
Składniki:
- 150 g koziego sera twarogowego
- 2 marchewki
- 2 zielone ogórki
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta mielonego tymianku
- pęczek drobnego szczypiorku
- pieprz
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i przełożyć do miski. Ogórki pokroić na kawałki i wydrążyć z nich środki. Wydrążone środki połączyć z ugotowaną wcześniej marchewką. Dodać do tego połowę pokrojonego drobno szczypiorku (resztę pozostawić do dekoracji potrawy). Następnie do składników w misce dodać ser twarogowy, wlać jogurt i obrany oraz pokrojony drobno czosnek. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym tymiankiem, po czym zmiksować blenderem na jednolitą masę. Zmiksowaną masę przełożyć do wydrążonych ogórków, wyłożyć na talerz i udekorować drobnym szczypiorkiem.
Komentarze (0)