Ogórki nadziewane

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3003
Ogórki nadziewane
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 g koziego sera twarogowego
  • 2 marchewki
  • 2 zielone ogórki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta mielonego tymianku
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • pieprz
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i przełożyć do miski. Ogórki pokroić na kawałki i wydrążyć z nich środki. Wydrążone środki połączyć z ugotowaną wcześniej marchewką. Dodać do tego połowę pokrojonego drobno szczypiorku (resztę pozostawić do dekoracji potrawy). Następnie do składników w misce dodać ser twarogowy, wlać jogurt i obrany oraz pokrojony drobno czosnek. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym tymiankiem, po czym zmiksować blenderem na jednolitą masę. Zmiksowaną masę przełożyć do wydrążonych ogórków, wyłożyć na talerz i udekorować drobnym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów