Naleśniki ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2285
Składniki:
- 25 dkg szpinaku
- 2 jajka
- 0,25 l mleka
- 10 dkg mąki
- 2 łyżki topionego masła
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
- sól
Opis przygotowania:
Mąkę, mleko, masło, szczyptę soli i gałkę muszkatołową ubić na jednolitą masę. Ubitą masę pozostawić przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Jajka utrzeć z cukrem i dodać do utartej masy. Całość wymieszać. Szpinak umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić drobno i dodać do wszystkiego. Dobrze wymieszać. Rozgrzać mocno olej na patelni i z wszystkiego smażyć cienkie naleśniki z obu stron. Gotowe naleśniki podajemy na gorąco.
Komentarze (0)