Naleśniki z indykiem, warzywami i pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 997
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki musztardy słodkiej musztardy
- Na ciasto:
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki przegotowanej przestudzonej wody
- 0,5 łyżeczki soli
- Na farsz:
- 200 g pieczarek
- 2 gotowane piersi z indyka
- 2 marchewki
- 1 cebula
- sól
- pierz czarny mielony
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: do miksera wlać mleko, wodę, oliwę z oliwek, wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić do tego jajka i całość zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu przelać chochelką na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Przygotować farsz: marchew oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Pieczarki pozbawić błony i pokroić je w drobną kostkę. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone wcześniej pieczarki i startą marchew. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć przez 2 minuty, na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wymieszać z ugotowanym mięsem z indyka. Wszystko razem przepuścić przez maszynkę do mięsa, a następnie nałożyć na usmażone wcześniej naleśniki
Całość zawinąć w koperty, przełożyć na talerz i polać słodką musztardą.
Przygotować farsz: marchew oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Pieczarki pozbawić błony i pokroić je w drobną kostkę. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone wcześniej pieczarki i startą marchew. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć przez 2 minuty, na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wymieszać z ugotowanym mięsem z indyka. Wszystko razem przepuścić przez maszynkę do mięsa, a następnie nałożyć na usmażone wcześniej naleśniki
Całość zawinąć w koperty, przełożyć na talerz i polać słodką musztardą.
Komentarze (0)