Naleśniki z indykiem, warzywami i pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 782
Naleśniki z indykiem, warzywami i pieczarkami
fot. Nikchick (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki musztardy słodkiej musztardy
  • Na ciasto:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki przegotowanej przestudzonej wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Na farsz:
  • 200 g pieczarek
  • 2 gotowane piersi z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • sól
  • pierz czarny mielony

Opis przygotowania:

Przygotować ciasto: do miksera wlać mleko, wodę, oliwę z oliwek, wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić do tego jajka i całość zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu przelać chochelką na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Przygotować farsz: marchew oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Pieczarki pozbawić błony i pokroić je w drobną kostkę. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone wcześniej pieczarki i startą marchew. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć przez 2 minuty, na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wymieszać z ugotowanym mięsem z indyka. Wszystko razem przepuścić przez maszynkę do mięsa, a następnie nałożyć na usmażone wcześniej naleśniki

Całość zawinąć w koperty, przełożyć na talerz i polać słodką musztardą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów