Naleśniki z twarogiem i oliwkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2371
Składniki:
- 250 g serka kanapkowego
- 2 pomidory
- 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
- 1 cebula natka natka jarmużu
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- Na ciasto:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki letniego mleka
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w krążki. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w cienkie plastry.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do miski, po czym wlać do tego mleko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i chochelką przelać ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Na usmażone naleśniki wyłożyć pokrojone warzywa, oliwki i ser kanapkowy. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, udekorować natką jarmużu i niezawinięte podawać do spożycia.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do miski, po czym wlać do tego mleko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i chochelką przelać ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Na usmażone naleśniki wyłożyć pokrojone warzywa, oliwki i ser kanapkowy. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, udekorować natką jarmużu i niezawinięte podawać do spożycia.
Komentarze (0)