Naleśniki z majonezem i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 284
Naleśniki z majonezem i kawiorem
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g czerwonego kawioru
  • 250 g majonezu
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • zielony koperek
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 2%
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól

Opis przygotowania:

Liście sałaty oraz zielony koperek umyć, odsączyć z wody i wyłożyć na talerz. Przygotować ciasto: mąkę przesypać do rondla, wlać do niej mleko, olej, wbić jajko, wsypać szczyptę soli oraz cukru i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki. Po zmiksowaniu nabrać to chochelką i przelać na rozgrzać dobrze patelnię bez tłuszczu. Naleśniki smażyć z obu stron, do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z patelni, wysmarować majonezem i zawinąć w rulony. Następnie wyłożyć na nie kawior i przełożyć całość do warzyw na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów