Naleśniki z majonezem i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 472
Składniki:
- 250 g czerwonego kawioru
- 250 g majonezu
- 2 liście sałaty rzymskiej
- zielony koperek
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka 2%
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
Opis przygotowania:
Liście sałaty oraz zielony koperek umyć, odsączyć z wody i wyłożyć na talerz. Przygotować ciasto: mąkę przesypać do rondla, wlać do niej mleko, olej, wbić jajko, wsypać szczyptę soli oraz cukru i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki. Po zmiksowaniu nabrać to chochelką i przelać na rozgrzać dobrze patelnię bez tłuszczu. Naleśniki smażyć z obu stron, do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z patelni, wysmarować majonezem i zawinąć w rulony. Następnie wyłożyć na nie kawior i przełożyć całość do warzyw na talerzu.
Komentarze (0)