Jajka z majonezem, kawiorem i borówkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2291
Składniki:
- 100 g majonezu
- 20 g kawioru różowego
- 2 jajka
- 2 łyżki borówek amerykańskich
- 1 łyżeczka bułki tartej
- garstka rzeżuchy
Opis przygotowania:
Rzeżuchę oraz borówki opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą w taki sposób, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek i wyłożyć na talerz. Następnie wysmarować je majonezem i posypać borówkami. Dodać do tego kawior i posypać bułką tarta. Wszystko udekorować rzeżuchą.
Komentarze (0)