Jajka z majonezem, kawiorem i borówkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2291
Jajka z majonezem, kawiorem i borówkami
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g majonezu
  • 20 g kawioru różowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki borówek amerykańskich
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • garstka rzeżuchy

Opis przygotowania:

Rzeżuchę oraz borówki opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą w taki sposób, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek i wyłożyć na talerz. Następnie wysmarować je majonezem i posypać borówkami. Dodać do tego kawior i posypać bułką tarta. Wszystko udekorować rzeżuchą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów