Naleśniki z łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2337
Naleśniki z łososiem
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 dag wędzonego łososia
  • 20 dag grubej soli kamiennej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 opakowanie oliwek zielonych
  • olej do smażenia
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • Na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę wyspać do odpowiedniego naczynia, dodać do tego jajko, szczyptę soli, mleko i wyrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietanki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Wsypać do miseczki sól kamienną. Łososia pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Oliwki osączyć z zalewy. W plastry łososia zawinąć oliwkę z papryką, przyłożyć do tego po trzy szczypiorki i całość zawinąć naleśnikiem w rulon. Zawinięte naleśniki włożyć do miski z solą kamienną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów