Naleśniki z łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2497
Składniki:
- 30 dag wędzonego łososia
- 20 dag grubej soli kamiennej
- 1 czerwona papryka
- 1 opakowanie oliwek zielonych
- olej do smażenia
- 1 pęczek drobnego szczypiorku
- Na ciasto naleśnikowe:
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę wyspać do odpowiedniego naczynia, dodać do tego jajko, szczyptę soli, mleko i wyrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietanki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Wsypać do miseczki sól kamienną. Łososia pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Oliwki osączyć z zalewy. W plastry łososia zawinąć oliwkę z papryką, przyłożyć do tego po trzy szczypiorki i całość zawinąć naleśnikiem w rulon. Zawinięte naleśniki włożyć do miski z solą kamienną.
Komentarze (0)