Naleśniki z łososiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2879
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 40 g sera twarogowego
- 2 papryki czerwone
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- pęczek pietruszki
- Na ciasto naleśnikowe:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Z papryki usunąć nasiona. Jedną paprykę pokroić w drobna kostkę, drugą w całości położyć na talerzu. Całą paprykę napełnić pęczkiem zielonej pietruszki. Łososia oraz ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno cebulę oraz paprykę, doprawić pieprzem i solą do smaku i dokładnie wymieszać.
Przygotować ciasto na naleśniki: mąkę przesypać do naczynia, wlać do tego mleko, dodać szczyptę soli i wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i wlewać na nią ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na stół, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki, zwinąć w rulony, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do składników na talerzu.
Przygotować ciasto na naleśniki: mąkę przesypać do naczynia, wlać do tego mleko, dodać szczyptę soli i wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i wlewać na nią ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na stół, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki, zwinąć w rulony, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do składników na talerzu.
Komentarze (0)