Naleśniki z łososiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2714
Naleśniki z łososiem i serem
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia
  • 40 g sera twarogowego
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • pęczek pietruszki
  • Na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Z papryki usunąć nasiona. Jedną paprykę pokroić w drobna kostkę, drugą w całości położyć na talerzu. Całą paprykę napełnić pęczkiem zielonej pietruszki. Łososia oraz ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno cebulę oraz paprykę, doprawić pieprzem i solą do smaku i dokładnie wymieszać.

Przygotować ciasto na naleśniki: mąkę przesypać do naczynia, wlać do tego mleko, dodać szczyptę soli i wyrobić mikserem ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i wlewać na nią ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na stół, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki, zwinąć w rulony, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do składników na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów