Naleśniki z łososiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 761
Składniki:
- 350 g filetów z wędzonego łososia
- 350 g twarogu koziego
- 2 ząbki czosnku
- 1 pomidor
- natka zielonej pietruszki
- pieprz czarny mielony
- Ciasto:
- 2 szklanki mleka 2%
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 0,5 łyżeczki cukru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz pomidora umyć i osączyć z wody. Filety z łososia pokroić drobno do miski. Ser twarogowy dodać do pokrojonych filetów. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do ryby z serem. Całość doprawić do smaku pieprzem i dobrze wymieszać.
Przygotować ciasto: Mąkę przesypać do miski, wlać do tego mleko, olej, wsypać szczyptę soli, cukru i dobrze wymieszać na konsystencję gęstej śmietany. Po wymieszaniu chochelką przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Ciasto smażyć na rumiany kolor z obu stron. Po usmażeniu naleśniki ściągnąć z patelni, lekko przestudzić i nałożyć na nie wymieszaną wcześniej rybę z serem.
Wszystko zwinąć w rulony i przełożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować pomidorem i natką zielonej pietruszki.
Przygotować ciasto: Mąkę przesypać do miski, wlać do tego mleko, olej, wsypać szczyptę soli, cukru i dobrze wymieszać na konsystencję gęstej śmietany. Po wymieszaniu chochelką przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Ciasto smażyć na rumiany kolor z obu stron. Po usmażeniu naleśniki ściągnąć z patelni, lekko przestudzić i nałożyć na nie wymieszaną wcześniej rybę z serem.
Wszystko zwinąć w rulony i przełożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować pomidorem i natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)