Naleśniki z łososiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 615
Naleśniki z łososiem i serem
fot. Nikchick (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g filetów z wędzonego łososia
  • 350 g twarogu koziego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz czarny mielony
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki oraz pomidora umyć i osączyć z wody. Filety z łososia pokroić drobno do miski. Ser twarogowy dodać do pokrojonych filetów. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do ryby z serem. Całość doprawić do smaku pieprzem i dobrze wymieszać.

Przygotować ciasto: Mąkę przesypać do miski, wlać do tego mleko, olej, wsypać szczyptę soli, cukru i dobrze wymieszać na konsystencję gęstej śmietany. Po wymieszaniu chochelką przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Ciasto smażyć na rumiany kolor z obu stron. Po usmażeniu naleśniki ściągnąć z patelni, lekko przestudzić i nałożyć na nie wymieszaną wcześniej rybę z serem.

Wszystko zwinąć w rulony i przełożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować pomidorem i natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów