Naleśniki z kiełkami fasoli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1930
Składniki:
- 150 g kiełków fasoli mung
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mleka sojowego
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
Opis przygotowania:
Kiełki fasoli sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Mąkę ryżową przesypać do miski. Mleko sojowe roztrzepać z jajkiem, szczyptą soli i mielonym imbirem, a następnie wymieszać z mąką. Całość mieszać, aż powstanie konsystencja gęstej śmietanki. Potem dodać do tego kiełki fasoli i wszystko jeszcze raz, dokładnie wymieszać. Następnie składniki przelać chochelką na rozgrzany olej na patelni, po czym smażyć z obu stron do zarumienienia.
Komentarze (0)