Naleśniki z ciecierzycy i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1220
Naleśniki z ciecierzycy i tofu
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g wędzonego tofu
  • 2 pomidory
  • natka zielonej pietruszki
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki z ciecierzycy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • szczyptą soli

Opis przygotowania:

Pomidory oraz natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tofu pokroić na małe kawałki.

Przygotować ciasto: mąkę z ciecierzycy przesypać do miski i wymieszać ją ze szczyptą soli. Wlać do tego mleko sojowe, wbić jajko i całość dokładnie zmiksować na konsystencję gęstej śmietanki. Następnie wszystko nabrać chochelką i przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu.

Smażyć na rumiany kolor z obu stron, po czym gotowe ściągnąć z patelni i dobrze przestudzić. Przestudzone naleśniki posypać pokrojonym wcześniej wędzonym tofu, pokrojonymi pomidorami i natką zielonej pietruszki. Wszystko wyłożyć na talerz i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów