Matcha Frappés
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1980
Składniki:
- 400 ml mleka 2%
- 2 łyżeczki sproszkowanej, zielonej herbaty Matcha
- 2 łyżeczki syropu waniliowego Victoria Cymes
- 2 gałązki czerwonych porzeczek do dekoracji
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Mleko zagotować w rondlu w cukrem. Wsypać do niego zieloną, sproszkowaną herbatę, dokładnie wymieszać mieszadełkiem i przestudzić. Następnie przelać do szklanek z kruszonym lodem i zalać syropem waniliowym. Całość ponownie wymieszać mieszadełkiem i udekorować gałązkami świeżych porzeczek.
Komentarze (0)