Naleśniki po chińsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3994
Składniki:
- Farsz:
- 0,5 kg schabu
- 1 seler
- 4-5 marchwi
- świeża biała kapusta
- 3-5 porów
- łyżka czystej wódki
- olej
- przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz
Opis przygotowania:
Uwaga: farsz przygotować dzień wcześniej. Schab pokroić w paseczki, dodać przyprawy, wódkę i macerować. Mięso smażyć na głębokim oleju. Seler i marchew zetrzeć na grubej tarce, białą część porów pokroić w drobną kostkę, kapustę poszatkować i lekko przegotować. Warzywa (każde z osobna) podsmażyć na głębokim oleju.
Następnego dnia dowolnym sposobem przygotować naleśniki, poczekać aż wystygną. Położyć na nie farsz i zawinąć w kopertę. Do żaroodpornego naczynia wlać olej, ułożyć naleśniki, posmarować je z wierzchu olejem lub dodać nieco wiórek masła i zapiekać w piekarniku. Podawać od razu po zapieczeniu.
Następnego dnia dowolnym sposobem przygotować naleśniki, poczekać aż wystygną. Położyć na nie farsz i zawinąć w kopertę. Do żaroodpornego naczynia wlać olej, ułożyć naleśniki, posmarować je z wierzchu olejem lub dodać nieco wiórek masła i zapiekać w piekarniku. Podawać od razu po zapieczeniu.
Komentarze (2)
dobre
pycha
OK SPRUBUJE