Spaghetti po chińsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4626
Składniki:
- 20 dag ugotowanego makaronu spaghetti
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 por
- 1 czerwona papryka
- 5 dag pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka siekanego koperku
- sól
- pieprz
- curry
Opis przygotowania:
Pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony por i paprykę, pokrojone pieczarki, roztarty czosnek, sól, pieprz i curry. Wszystko razem dusić ok. 5 minut. Z pomidorów obrać skórkę, pokroić je w kostkę i dodać do duszących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok. 5 minut.
Pod koniec dodać ugotowany wcześniej makaron, jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze ok. 3 minut. Podawać na gorąco, posypane koperkiem.
Pod koniec dodać ugotowany wcześniej makaron, jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze ok. 3 minut. Podawać na gorąco, posypane koperkiem.
Komentarze (0)