Mintaj po chińsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4810
Składniki:
- 3 filety z mintaja
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 3/4 szklanki mąki
- 1/3 szklanki wody mineralnej (gazowanej)
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Rybę pokroić w kostki ok. 3x3cm, polać sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Do mąki dodać żółtko i wodę mineralną i dokładnie wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie dodać ubitą pianę z białka, koperek, posolić i delikatnie wymieszać łyżką. Olej rozgrzać. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na złoty kolor. Podawać z zimnymi surówkami warzywnymi oraz ryżem.
Komentarze (1)
Bardzo dobry przepis polecam