Racuchy z truskawkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4613
Składniki:
- 5 dag masła
- 1/2 szklanki cukru i rodzynek
- szklanka mąki
- 3 jajka
- 2 łyżki brandy
- 25 dag truskawek
- cukier puder
- olej
- łyżeczka skórki z pomarańczy
Opis przygotowania:
Roztopione masło, połowę cukru, rodzynki i skórkę z pomarańczy wymieszać ze szklanką wody. Ucierając dodać mąkę oraz roztrzepane jajka. Odstawić. Resztę cukru rozpuścić w 1/4 szklanki wody, dodać umyte, odszypułkowane truskawki i dusić przez 5 minut. Ostudzić i zmiksować z brandy. Na głębokim oleju usmażyć racuszki z ciasta, osączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem. Polać sosem.
Komentarze (0)