Lody arbuzowe z czekoladą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 968
Lody arbuzowe z czekoladą
fot. joyosity (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 800 g miąższu z arbuza
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki soku z limonki

Opis przygotowania:

Miąższ z arbuza pozbawić pestek i przełożyć go do miksera. Wlać do niego płynny miód, wodę, sok z limonki i całość zmiksować na jednolitą masę. Dodać do tego połamaną na drobne kawałki gorzką czekoladę i wymieszać. Wszystko przelać do foremek na lody, zamknąć je i wstawić zamrozić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów